Corona en verhuizen

Coronavirus: Mag u verhuizen tijdens Corona? Lees het antwoord

Moet u verhuizen ten tijde van de corona crisis/pandemie? Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er maatregelen genomen ook rond het verhuizen.  Bij de verhuiskampioen geven we een antwoord op de vraag “mag ik nog verhuizen tijdens corona?“.

Welke maatregelen gelden voor verhuizingen?

Momenteel zijn opnieuw alle verhuizingen toegestaan. Dus zowel een dringende als niet-dringende verhuizing is toegestaan, u moet dan wel rekening houden met bepaalde maatregelen. Buiten uw gezin mag u hulp krijgen van buitenaf (beperkt aantal vrienden naargelang de geldende coronamaatregelen) of van een verhuisfirma. Tijdens de verhuiswerken en de verplaatsingen moet u voldoende afstand houden (social distancing) en de maatregelen rond mondmaskers en hygiëne naleven.

Alle verhuizingen en ook de verhuisdiensten binnen België zijn toegestaan. Verhuizen naar het buitenland is ook mogelijk, maar u moet wel rekening houden met de reisadviezen voor het land van bestemming.

Ontvang tot 6 gratis offerte van beschikbare verhuisfirma’s
Mag je verhuizen tijdens Corona?

Verhuizen in tijden van corona kan doorgaan: ontdek de 2 opties om toch te verhuizen tijdens de coroncrisis

Wie tijdens de coronacrisis wil verhuizen heeft 2 opties:

1

Beperkt aantal helpers

Moet u op dit moment verhuizen? Dan kan u beperkt beroep doen op zijn of haar vrienden naargelang de coronamaatregelen die gelden. Aangezien het aantal personen binnen zeer beperkt is bent u zeer beperkt in het kiezen van het aantal personen.

In vele gevallen wordt dit dus een zeer moeilijke en zware klus!

2

Een verhuisfirma inschakelen

Een professionele verhuisfirma inschakelen blijft een zeer goede keuze zowel ook tijdens en na de coronacrissis. Vandaag werken de meeste verhuizers terug! Gelukkig hebben we bij de verhuiskampioen een verhuisplatform met offerteformulier waarmee u aanvraag gedeeld wordt met alle beschikbare verhuisfirma’s in België die nog actief zijn.

Ontvang tot 6 gratis offerte van beschikbare verhuisfirma’s

Kan uw verhuis uitgesteld worden of is deze later? Lees onze tips!

Is uw verhuis niet zo dringend en kan u deze uitstellen tot na de coronacrisis? Pas dan op voor lange wachtlijsten bij de verhuisfirma’s.

De kans is groot dat u niet de enige bent die na de coronacrisis wil verhuizen. U doet er dus goed aan om tijdig een verhuisfirma te contacteren.

Dankzij onze netwerk van verhuisfirma’s in heel België kunt u tot 6 verhuisoffertes aanvragen via één offerteformulier!

ervaren verhuizers tijdens coronacrisis

Vaakgestelde vragen over corona en verhuizen

Moet u verhuizen ten tijde van de coronarisis? Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er maatregelen genomen ook rond het verhuizen. Bij de verhuiskampioen geven we een antwoord op de vraag of u nog mag verhuizen tijdens corona!

Kan ik een verhuisfirma inschakelen tijdens corona?

De verhuisactiviteiten mogen door een verhuisfirma uitgevoerd worden, op voorwaarde dat deze de volledige verhuizing voor zijn rekening neemt en zorgt voor een voldoende afstand van 1,5 meter. De verhuisfirma meehelpen is daarentegen niet toegestaan.

Is verhuizen mogelijk?

Alle verhuizingen binnen België zijn toegestaan, dus zowel essentiële als niet essentiële verhuizingen. Verhuizen naar het buitenland is ook mogelijk, maar u moet wel rekening houden met de reisadviezen voor het land van bestemming.

Kan ik nog zelf verhuizen?

Volgens de officiële website van de Belgische overheid (https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/) is het antwoord op deze vraag: “Ja, alle verhuizen kunnen doorgaan. Het aantal helpers moet wel beperkt worden, volgens de geldende maatregelen voor het ontvangen van het aantal personen binnen en buiten en men moet de basis hygiëneregels en sociale afstand opvolgen. ”

corona en verhuizen vragen

4 REDENEN WAAROM MENSEN DE VERHUISKAMPIOEN GEBRUIKEN

Perfecte Match

Kom alleen in contact met verhuisfirma’s die geschikt zijn voor uw verhuisplannen. Zo voorkomt u verrassingen.

Bespaar Tijd En Geld

Stop met uren online zoeken. Ontvang gepersonaliseerde offertes op basis van uw behoeften.

Groot Netwerk

De Verhuiskampioen heeft een groot netwerk. Dankzij onze samenwerking met het grootste verhuisplatform in België.

Beschikbaar 7/7 Dagen

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week een offerte aanvragen voor uw specifieke verhuisopdracht via deze website.

Verhuisdiensten in de kijker

Verhuis van A tot Z

Bent u op zoek naar een team van professionals om de volledige verhuizing van uw huis of kantoor te garanderen? Met De Verhuiskampioen vindt u dé verhuizer voor uw project!

Verhuismateriaal Huren

Een vrachtwagens en/of bestelwagens huren voor uw verhuizing? De aangesloten verhuisbedrijven kunnen ook altijd een verhuis- of ladderlift voorzien, indien nodig met een chauffeur!

Huis leegmaken

Voor het leegmaken en schoonmaken van uw huis, heeft Verhuiskampioen een bevoorrechte samenwerking opgebouwd die zorgt voor een snelle service en een perfect geleegd en schoongemaakt huis met inboedel opruimen.

Laderlift huren

Gespecialiseerde partners hebben verhuisladderliften van de eerste verdieping tot de 22ste verdieping met een capaciteit van 300Kg ter beschikking.

Verpakkingsservice

Voorbereiden op een verhuizing is een kunst. Om uw eigendommen zonder zorgen te verplaatsen, kiest u bij de offerteaanvraag voor een verpakkingsservice, voor een veilige verhuizing!

Demonteren en monteren

Om uw leven gemakkelijker te maken en zwaardere items te verplaatsen, zoals kledingkasten, dressoirs, piano's, enz., bieden heel wat verhuisfirma's een demontage- en hermontageservice.

De voordelen van ons verhuisplatform

3
eenvoudige stappen tot een offerte
100%
gratis & vrijblijvend
230
aangesloten verhuisbedrijven

EN OOK ...

  • Verhuizen zonder zorgen
  • Offertes vergelijken en besparen
  • 100% gratis, geen verplichtingen
  • Minder tijdsverlies bij het zoeken
  • Heel wat gratis verhuistips
  • Groot netwerk van verhuisfirma's
  • Kies gewoon de goedkoopste