Corona en verhuizen

Coronavirus: Mag je verhuizen tijdens Corona? Lees het antwoord

Moet je verhuizen ten tijde van de coronarisis? Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er maatregelen genomen ook rond het verhuizen. Deze maatregelen gelden voorlopig tot en met 19 april 2020 maar kunnen nog verlengd worden. Bij de verhuiskampioen geven we een antwoord op de vraag “mag ik nog verhuizen tijdens corona?“.

Welke maatregelen gelden voor verhuizingen?

Een dringende verhuizing wordt beschouwd als een essentiële verplaatsing, u moet dan wel voldoende afstand houden. Buiten uw gezin mag u hulp krijgen van buitenaf (maximaal 1 persoon) of van een verhuisfirma. De verhuisfirma moet dan wel de volledige verhuis doen. U mag die dus niet zelf helpen.

Verhuisdiensten blijven dus mogelijk. Dringende verhuizen kunnen doorgaan. Het aantal helpers moet wel beperkt worden, bij voorkeur tot de personen met wie men onder één dak woont en men moet de basis hygiëneregels en sociale afstand opvolgen.

Ontvang tot 5 gratis offerte van beschikbare verhuisfirma’s
Mag je verhuizen tijdens Corona?

Verhuizen in tijden van corona kan doorgaan: ontdek de 2 opties om toch te verhuizen tijdens de verscherpte maatregelen

Wie tijdens de coronacrisis wil verhuizen heeft maar 2 opties:

1

Alleen doen met 1 persoon

Moet je op dit moment toch verhuizen? Dan kan je nu geen beroep doen op zijn of haar vrienden, maar enkel familie die leven onder één dak.

Zo mag er door de maatregelen maar 1 extra persoon aanwezig zijn en moeten je genoeg afstand houden van elkaar.

In vele gevallen wordt dit dus een zeer moeilijke en zware klus!

2

Een verhuisfirma inschakelen

Een professionele verhuisfirma inschakelen blijft een zeer goede keuze zowel ook tijdens en na de coronacrissis. Vandaag werkt 4 op de 5 van de verhuizers niet! Gelukkig hebben we bij de verhuiskampioen een offerteformulier waarmee u aanvraag gedeeld wordt met alle beschikbare verhuisfirma’s in België die nog actief zijn.

Ontvang tot 5 gratis offerte van beschikbare verhuisfirma’s

Kan jouw verhuis uitgesteld worden of is deze later? Lees onze tips!

Is jouw verhuis niet zo dringend en kan je deze uitstellen tot na de coronacrisis? Pas dan op voor lange wachtlijsten bij de verhuisfirma’s.

De kans is groot dat jij niet de enige bent die na de coronacrisis wil verhuizen. Je doet er dus goed aan om tijdig een verhuisfirma te contacteren.

Dankzij onze netwerk van verhuisfirma’s in heel België kunt u tot 5 verhuisoffertes aanvragen via één offerteformulier!

ervaren verhuizers tijdens coronacrisis

Vaakgestelde vragen over corona en verhuizen

Moet je verhuizen ten tijde van de coronarisis? Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er maatregelen genomen ook rond het verhuizen. Deze maatregelen gelden voorlopig tot en met 19 april 2020 maar kunnen nog verlengd worden. Bij de verhuiskampioen geven we een antwoord op de vraag of u nog mag verhuizen tijdens corona!

Kan ik een verhuisfirma inschakelen tijdens corona?

De verhuisactiviteiten mogen door een verhuisfirma uitgevoerd worden, op voorwaarde dat deze de volledige verhuizing voor zijn rekening neemt en zorgt voor een voldoende afstand van 1,5 meter. De verhuisfirma meehelpen is daarentegen niet toegestaan.

Is verhuizen een essentiële verplaatsing?

Een verhuis wordt aanzien als een essentiële verplaatsing en moet mogelijk blijven. Indien bij de verhuis hulp wordt verstrekt door andere personen dan de gezinsleden, mag dit maximaal om 1 extra persoon gaan. Het inzetten van een verhuisfirma is dus vaak een veel veiligere en efficiënte manier om te verhuizen.

Kan ik nog zelf verhuizen?

Volgens de officiële website van de Belgische overheid (https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/) is het antwoord op deze vraag: “Ja, dringende (afloop huurcontract, verkoop onder aktevoorwaarden, enz…) verhuizen kunnen doorgaan. Het aantal helpers moet wel beperkt worden, bij voorkeur tot de personen met wie men onder één dak woont en men moet de basis hygiëneregels en sociale afstand opvolgen. ”

corona en verhuizen vragen

Waarom kiezen voor Verhuiskampioen ?

Ervaring gegarandeerd

Verhuiskampioen biedt zijn klanten al meer dan 10 jaar een snelle en onberispelijke service.

7/7 dagen beschikbaar

onze vrachtwagens en liften zorgen voor een veilige verhuis voor een lage prijs!

Vrachtwagens met chauffeur

Heeft u geen rijbewijs? Geen probleem, wij verhuren onze vrachtwagens met chauffeur.

FLEXIBELE VERHUIZERS

Alles om u beter van dienst te zijn, wij passen ons aanbod aan aan uw behoeften.

Onze verhuisdiensten

Verhuis van A tot Z

Bent u op zoek naar een team van professionals om de volledige verhuizing van uw huis of kantoor te garanderen? Verhuiskampioen zal altijd een passende oplossing voorstellen!

Verhuismateriaal Huren

Kies uit onze vloot vrachtwagens en bestelwagens te huur voor uw verhuizing. Verhuiskampioen kan ook altijd een verhuis- of ladderlift voorzien, indien nodig!

Huis leegmaken

Voor het leegmaken en schoonmaken van uw huis, heeft Verhuiskampioen een bevoorrechte samenwerking opgebouwd die zorgt voor een snelle service en een perfect geleegd en schoongemaakt huis met inboedel opruimen.

Verzekerd

Werken met professionals betekent kwaliteit verzekerd voor uw verhuizing: alles is voorbereid, uitgevoerd en afgewerkt volgens de regels van de kunst!

Verpakkingsservice

Voorbereiden op een verhuizing is een kunst. Om uw eigendommen zonder zorgen te verplaatsen, kiest u voor de verpakkingsservice van Verhuiskampioen, voor een veilige verhuizing!

Demonteren en monteren

Om uw leven gemakkelijker te maken en zwaardere items te verplaatsen, zoals kledingkasten, dressoirs, piano’s, enz., biedt Verhuiskampioen een demontage- en hermontageservice.

Uw voordelen met Verhuiskampioen

10
jaren evaring
100%
tevreden klanten
10
VERHUISVOERTUIGEN

EN OOK …

  • Flexibele service, zon- en feestdagen inbegrepen
  • Een volledige of gedeeltelijke verhuis
  • Een gratis offerte
  • Beschikbaarheid en snelheid gegarandeerd
  • Betaalbare prijzen
  • Een team van ervaren professionals
  • geavanceerde apparatuur