Verhuistips checklist

U bent een verhuis aan het voorbereiden? Op deze pagina vindt u verhuistips die we verzameld hebben van diverse verhuisspecialisten voor een optimale voorbereiding van de dag van de verhuis of wanneer verhuizers met de vrachtwagen langskomen. Ontdek nu onze verhuistips die je eenvoudig kan downloaden in een checklist!

Samenvatting

verhuistips om te verhuizen als een specialist

Tips voor uw verhuis : de weken voor de verhuis

 1. Begin op tijd
  Inderdaad, wanneer u op tijd begint, kunt u ook rustig de tijd nemen om de verhuis voor te bereiden. Begin uw spullen beetje bij beetje in te pakken, zodra u verhuisdozen heeft of, uiteindelijk, een plekje hebt gevonden waar u wat spullen tijdelijk kunt stockeren. Probeer dagelijks enkele dozen klaar te maken.
 2. Plannen is alles
  Het plannen van een verhuizing is essentieel. Zorg ervoor dat u een gedetailleerde kalender hebt met doelstellingen die moeten worden bereikt, dag na dag, tot de dag van de verhuizing. “Raadpleeg onze checklist” om u te helpen.
 3. Organiseren
  Pak uw spullen in stuk per stuk, kamer per kamer. Gebruik afzonderlijke dozen voor elke kamer, dit zal u later helpen. Zorg ervoor dat de belangrijkste items, die u dagelijks gebruikt, eenvoudig kunnen worden gevonden en uitgepakt.
 4. Opmeten
  Controleer of al uw spullen door de deur gaan. Meet de afmetingen van de grootste items (sofa’s, kasten …) en kijk of de meubelen door de doorgangen passen. Het kan erg frustrerend zijn om te ontdekken tijdens een verhuis dat u toch een verhuislift nodig had.
 5. Nummersysteem of kleurencodes
  Geef een nummer aan al uw dozen en geef aan bij welke ruimte of kamer ze horen. Maak voor elke kamer een lijst met dozen en noteer het totale aantal. Het kan ook handig zijn om de ruimte op de lijst te laten voor sommige opmerkingen, bijvoorbeeld om aan te geven of een doos waardevolle spullen bevat.
 6. Inpak- & Opvulmaterialen
  Als sommige dozen niet volledig zijn gevuld, is het raadzaam om de spullen te stabiliseren met schokdempende materialen (polystyreen, noppenfolie, watten, enz.) Om te voorkomen dat bepaalde elementen bewegen en breken. Het is beter om voldoende opvulmaterialen te voorzien.
 7. Ordenen
  Sluit alle dozen volledig. Zorg ervoor dat alle dozen het gewicht van uw spullen kunnen dragen. Plaats de zwaardere voorwerpen op de bodem van de doos voordat u de lichtere aan de bovenkant plaatst. Probeer verhuisdozen niet te zwaar te maken (maximaal 20 kilo), dit zal de verhuizing vergemakkelijken. Nog een handige kleine tip: hoe zwaarder het object, hoe kleiner de doos.
 8. Bureau verhuizen
  Overlaad bureaukasten niet, dit kan schade veroorzaken. Plaats voorwerpen die kunnen breken of plooien apart. Sluit zo mogelijk belangrijke kantoorkasten en bewaar de sleutel in de handbagage.
 9. Glazen en tafelservies
  Verpak glazen, kopjes en borden apart in papier en plaats ze in (kleine) dozen. Gebruik kleding of stukken stof om schokken te voorkomen. De zwaardere items (borden) moeten op de bodem van de dozen geplaatst worden. Verpak het zilverwerk in papieren handdoeken. Plaats de flessen rechtop in de dozen en vermijd het plaatsen van scherpe voorwerpen bij rekbare voorwerpen. Markeer met een specifiek teken / nummer op de dozen met breekbare stukken.
 10. Ontvlambare producten
  Ontvlambare vloeistoffen en sprays mogen niet worden verpakt. Beter om ze apart te houden, net als alle andere gevaarlijke producten. Een verandering in temperatuur of overmatige druk kan lekken en zelfs explosies veroorzaken.
 11. Lampen
  Verwijder de lamp en lampenkap. Wind het snoer van de stekker op. Gebruik geen krantenpapier, maar in plaats van keukenpapier om de lampenkap, het is beter om deze rechtop in de doos te plaatsen.
 12. Kleding & gordijnen
  Verpak uw mooie kleding in schone dozen. Gordijnen, dekens en kleding kunnen ook in plastic zakken worden verpakt.
 13. Medicatie
  Een verhuizing is ook een goede gelegenheid om uw medicijnen te sorteren. Als u vervallen of niet-gebruikte medicijnen heeft, breng ze dan naar uw apotheker. Gebruik kleine dozen voor medicijnen en sluit ze stevig. Als u dagelijks medicijnen nodig heeft, houdt u deze apart.
 14. Spiegels en frames
  Verpak spiegels, frames en verven goed voordat u ze in de daarvoor geschikte dozen plaatst.
 15. Computers , tv en hi-fi
  Verpak alle waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als u ze nog hebt. Gebruik anders opgevulde dozen. Pak fragiele items in een deken of een laken voordat u ze in de doos plaatst. Voeg voldoende opvulling toe zodat de computer / toestel niet beweegt. Pak de kabels en snoeren apart in een plastic zak en geef aan bij welk apparaat ze horen.
 16. Adreswijziging
  Het is essentieel om uw adres te wijzigen en u in te schrijven op het nieuwe adres om te voorkomen dat uw post naar uw oude adres wordt gestuurd.
 17. Premies & financiële hulp
  In sommige gevallen kunt u tijdens een verhuizing premies en financiële hulp ontvangen. Deze variëren afhankelijk van de regio’s. Het is daarom beter om van tevoren contact op te nemen met de bevoegde autoriteiten.
 18. Vrienden & familie op de hoogte brengen…
  Een verhuis is niet altijd gemakkelijk, maar het is altijd beter dat u er niet alleen voorstaat! Vele handen maken licht werk, niet? Om u te helpen bij uw voorbereiding, of zelfs V-Day, vraagt u een paar kennissen, vrienden en / of familieleden om een handje te helpen.
 19. Belangrijke details
  Kleine planten kunnen samen in één doos worden geplaatst. Het is beter om belangrijk papier in een tas of handbagage te houden, altijd binnen handbereik.
 20. Bent u niets vergeten ? → CHECKLIST
  Er is niets erger dan op het laatste moment beseffen dat u iets bent vergeten. Om deze moeilijke situatie te voorkomen, gebruikt u onze checklist en drukt u deze af, deze is handig tijdens de voorbereiding van uw verhuizing!

Tips voor uw verhuis : de laatste week van de verhuis

 • Demonteer uw meubels en zorg ervoor dat alles door de Velux, deur of raam past (opmeten).
 • Heeft u wat vrienden om hulp gevraagd? Stuur een herinnering om ervoor te zorgen dat ze u de dag van de verhuis niet vergeten zijn.
 • Vergeet niet om parkeerruimte te voorzien voor de verhuis. zorg eventueel voor de plaatsing van borden door de gemeente.
 • Consumeer al het voedsel van in de diepvriezer.

Tips voor uw verhuis : de verhuisdag

 • Maak plaats voor de verhuislift onder de ingang van het appartement. Heef u genoeg ruimte voor de verhuiswagens? Soms is het verplicht om toestemming te vragen aan uw gemeente.
 • Het werk met een meubellift vereist naast de bestuurder twee personen voor betere veiligheid (van onder naar boven of andersom).
 • Controleer of al uw verhuisdozen goed gesloten en genummerd zijn.
PDF downloaden