Goedkope verhuisfirma’s

Als u niet meteen besefte hoe duur verhuizen kan zijn, bent u niet de enige. We hebben allemaal al eens vol hoop en optimisme op zoek gegaan naar een goedkope verhuisfirma en geschokt wanneer we de prijsoffertes ontvangen hebben.

Maar u hoeft helemaal uw spaarboekje niet te plunderen om uw verhuis te bekostigen. Via ons verhuisplatform kunt u via een offerteformulier diverse prijsvoorstellen ontvangen van verschillende verhuizers actief in uw regio – of je nu iemand zoekt voor een verhuis van A tot Z of gewoon een vrachtwagen met lift moet huren.

goedkoop verhuizen

4 REDENEN WAAROM MENSEN DE VERHUISKAMPIOEN GEBRUIKEN

Perfecte Match

Kom alleen in contact met verhuisfirma’s die geschikt zijn voor uw verhuisplannen. Zo voorkomt u verrassingen.

Bespaar Tijd En Geld

Stop met uren online zoeken. Ontvang gepersonaliseerde offertes aan op basis van uw behoeften.

Groot Netwerk

De Verhuiskampioen heeft een groot netwerk. Dankzij onze samenwerking met het grootste verhuisplatform in België.

Beschikbaar 7/7 Dagen

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week een offerte aanvragen voor uw specifieke verhuisopdracht via deze website.

Prijzen vergelijken via de verhuiskampioen.be

De prijs die u aan een verhuisfirma betaalt, is afhankelijk van een aantal verschillende factoren, zoals waar u woont, de afstand van uw verhuis en zelfs de dag van de week. We kunnen niet precies zeggen wat een goedkope prijs is voor een verhuizing, maar we kunnen u aanraden om verschillende verhuisfirma offertes te vergelijken om de goedkoopste verhuisfirma te vinden! Als de prijs van de ene verhuisfirma u niet bevalt, probeer dan een andere.

Verhuizen Checklist
Verhuisbedrijf actief in Oost-Vlaanderen

Goedkoop verhuizen binnen België of internationaal

Het maakt niet uit vanaf welke locatie u verhuist of waarnaar u verhuist binnen België, één van de buurlanden of wereldwijd. Ons verhuisplatform heeft vaak verschillende verhuisfirma’s actief in één regio. Zo krijg u zeker verschillende offertes voor uw stad, waardoor u goedkoper kunt verhuizen wanneer u de verschillende verhuisoffertes vergelijkt.

Goedkoop verhuizen is perfect mogelijk in Aalst (Oost-Vlaanderen), Brussel, Gent, Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Leuven, Brugge (West-Vlaanderen), Oostende, Hasselt en vele andere steden in België. Maar ook goedkoper verhuizen kan naar de buurlanden zoals Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Spanje.

Vind de goedkoopste of meest passende verhuisfirma via ons netwerk

Als je ook één van de meer dan 1 miljoen Belgen bent die dit jaar gaat verhuizen, dan vraag je je misschien af hoe je je hele huishouden van punt A naar punt B krijgt zonder een fortuin uit te geven. Tenzij u zelf een voertuig bezit die groot genoeg is om alles zelf te vervoeren, moet u een bestelwagen of aanhangwagen huren of schakelt u een professionele verhuisfirma in.

Meer dan 40% van de huishoudens in België kiezen ervoor om een verhuisfirma in te huren voor lokale verhuizingen op korte afstand. Als u op zoek bent naar een goedkope verhuisfirma om u te helpen bij uw verhuizing, dan bent u bij de verhuiskampioen aan het juiste adres.

prijsofferte op maat van uw verhuis
kantoor verhuizen prijzen

Goedkoper verhuizen? Vergelijk verhuisoffertes

Zorg ervoor dat alle details en voorwaarden die u met de al dan niet goedkope verhuizing bent overeengekomen, expliciet worden vermeld in de definitieve offerte en dat de informatie daarin volledig en correct is (het soort en de hoeveelheid van goederen die u verhuist, de afstand tot uw nieuwe woning, de overeengekomen ophaal- en levertijden, de uurtarieven van de verhuizers (in geval van een lokale verhuizing), eventuele extra diensten die u hebt aangevraagd, het type verhuisverzekering dat wordt voorzien, enz.).

Beoordeel en vergelijk de offertes met de grootste zorg – ontdek wat er precies in is opgenomen (extra diensten, speciale voorwaarden, enz.) En waar hogere kosten vandaan komen. Als er iets is dat u niet volledig begrijpt, bel dan het bedrijf en vraag het even na.

Last but not least, verken uw opties voor het verlagen van de uiteindelijke verhuiskost – vraag naar huidige promoties en speciale kortingen en breng uw beste onderhandelingsvaardigheden naar voren om het goedkoopst mogelijke verhuistarief te krijgen.

Wanneer u de goedkoopste verhuisfirma heeft gekozen, zorg ervoor dat de diensten van hoge kwaliteit zijn en aan uw behoeften voldoen. Het is tijd om meer in detail te controleren en ervoor te zorgen dat u te maken hebt met legitieme en verzekerde verhuizers die ervaren en betrouwbaar genoeg zijn om uw gekoesterde bezittingen toe te vertrouwen.

Hoe goedkope verhuisfirma’s vinden: 8 tips

Houd bij de zoektocht naar verhuizers rekening met zowel de prijs als kwaliteit. Volg deze tips om goedkope verhuizers te vinden die u kunt vertrouwen om uw spullen te vervoeren:

 • Neem de tijd om te vergelijken: net als bij de aankoop van een andere dienst of product, loont het om te vergelijken. Vraag verhuisoffertes aan bij minimaal 3-4 verhuisbedrijven en vraag bij verhuizing naar een andere locatie om extra prijsoffertes van minimaal twee verhuizers. Vergelijk de tarieven die u ontvangt en let op de kleine lettertjes van de offerte. Laadt de ene verhuisreistijd vallen, terwijl de andere gratis verhuisdozen aanbiedt? Zorg ervoor dat u appels met appels vergelijkt met de offertes die u ontvangt.
 • Wees op uw hoede voor extreem lage verhuisprijzen: hoewel sommige verhuizers goedkoper zijn dan andere, zal elke respectabele verhuisfirma tarieven hanteren die in grote lijnen overeenkomen met de concurrenten omdat ze min of meer dezelfde overhead en personeelskosten hebben. Als u een goedkoop verhuisbedrijf tegenkomt dat extreem lage prijzen hanteert, wees dan op uw hoede. Dit bedrijf kan je in een contract misleiden, en later extra kosten aanrekenen, of ze kunnen een anderszins minder professionele verhuis uitvoeren.
 • Bedrijfsgegevens controleren: met het bovenstaande in gedachten, voert u een snelle achtergrondcontrole uit op alle verhuizers waarmee u spreekt om ervoor te zorgen dat ze de juiste gegevens hebben. Als u zich nationaal of regionaal verplaatst, regelt het Belgische verhuisbedrijf alles. Vraag zeker of het verhuisbedrijf erkend is of andere waarborgen kan bieden zoals een verzekering bij schade of ongevallen.
 • Bewijs van verzekering: uw verhuisbedrijf moet een paar essentiële verzekeringspolissen hebben om uw spullen te beschermen terwijl ze onder hun hoede zijn. Vraag uw verhuizer om een verzekeringsbewijs als bewijs dat hij verzekerd is. Een verzekering is zeker belangrijk want dit betekent dat als de verhuizers uw bezittingen beschadigen of stukmaken, ze de kosten voor vervanging moeten betalen. Sommige verhuisbedrijven bieden extra dekking.
 • Vraag een gratis schatting: als het gaat over heel grote hoeveelheden of lange afstanden dan vraagt u beter om een echte schatting voor een prijsofferte. Zo bent u er zeker van dat u niet alleen zeker van een goedkope verhuizing maar eerder van een correcte inschatting zodat u daarna niet voor verrassingen komt te staan.
 • Vraag naar de betaalmethode: bijna elke gerenommeerde verhuizer accepteert meerdere betaalmethoden, waaronder cash en overschrijvingen. Wees op uw hoede voor een goedkope verhuizer die alleen contant geld aanneemt of die vooraf een groot voorschot eist. Hoewel het normaal is voor verhuizers om een klein voorschot in rekening te brengen om je verhuisdatum te verzekeren, kan een voorschot met alleen contant geld of een groot bedrag duiden op een bedrijf dat minder betrouwbaar is.
 • Vraag uw offerte schriftelijk: zorg ervoor dat u de offerte op papier hetzij per post of via mail voordat u de verhuizers inhuurt. Deze stap creëert een afdwingbaar contract. Zodra u de offerte van de verhuisfirma schriftelijk hebt ontvangen, kan een verhuisbedrijf in feite niet meer afwijken dan de oorspronkelijke opgegeven kosten. Tenzij er natuurlijk kosten zouden zijn omdat deze niet voorzien zijn in de offerte of u extra zaken vraagt die niet voorzien waren.
 • Zorg ervoor dat alle documenten compleet zijn: de verhuizer die u inhuurt, zal u een vrachtbrief verstrekken waarin de overeengekomen services en de definitieve offerte worden beschreven. Zorg ervoor dat dit document volledig is ingevuld, met handtekeningen van de vertegenwoordiger van het verhuisbedrijf, voordat u ondertekent. Onderteken geen onvolledig document; een oneerlijk bedrijf kan teruggaan en een onvoltooid contract wijzigen, waardoor u meer kunt betalen dan u had verwacht.

4 REDENEN WAAROM MENSEN DE VERHUISKAMPIOEN GEBRUIKEN

Perfecte Match

Kom alleen in contact met verhuisfirma’s die geschikt zijn voor uw verhuisplannen. Zo voorkomt u verrassingen.

Bespaar Tijd En Geld

Stop met uren online zoeken. Ontvang gepersonaliseerde offertes op basis van uw behoeften.

Groot Netwerk

De Verhuiskampioen heeft een groot netwerk. Dankzij onze samenwerking met het grootste verhuisplatform in België.

Beschikbaar 7/7 Dagen

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week een offerte aanvragen voor uw specifieke verhuisopdracht via deze website.

De voordelen van ons verhuisplatform

3
eenvoudige stappen tot een offerte
100%
gratis & vrijblijvend
230
aangesloten verhuisbedrijven

EN OOK ...

 • Verhuizen zonder zorgen
 • Offertes vergelijken en besparen
 • 100% gratis, geen verplichtingen
 • Minder tijdsverlies bij het zoeken
 • Heel wat gratis verhuistips
 • Groot netwerk van verhuisfirma's
 • Kies gewoon de goedkoopste