Mag je nog verhuizen?

Hoe verhuizen in tijden van corona (covid-19)

Verhuizen is sowieso al in normale omstandigheden stressvol, de coronacrisis en de corona maatregelen maken het al zeker niet minder stressvol.
Dus wat zijn de regels als het gaat om verhuizen naar een nieuw huis tijdens met de corona maatregelen?

Kan ik verhuizen tijdens corona / covid 19?

De regering heeft verhuizers tijdens de lockdown opgedragen de verhuizingen zoveel mogelijk uit te stellen. De verantwoordelijke van de verhuizersbond zei: “Ik weet dat veel mensen in het hele land gaan verhuizen. “Hoewel er noodmaatregelen zijn genomen, moeten alle partijen alles in het werk stellen om een ​​nieuwe verhuisdatum overeen te komen.”

Maar natuurlijk is dit niet altijd mogelijk en de aanbevelingen enkele maanden geleden tijdens de lockdown!

Vandaag is er goed nieuws: Alle verhuizingen binnen België zijn toegestaan. Verhuizen naar het buitenland is ook mogelijk, maar u moet wel rekening houden met de reisadviezen voor het land van bestemming.

Mag je nog verhuizen?

 • Verhuizen is toegelaten: zowel essentiële als niet-essentiële verhuizingen. Hier geldt: buiten uw gezin mag u hulp krijgen van buitenaf (beperkt aantal vrienden naargelang de geldende coronamaatregelen) of van een verhuisfirma. Tijdens de verhuiswerken en de verplaatsingen moet u voldoende afstand houden en de maatregelen rond mondmaskers en hygiëne naleven.
  .
 • Je mag een verhuisfirma inschakelen wanneer zij de volledige verhuizing voor hun rekening nemen en er zelf voor zorgen dat ze voldoende afstand bewaren (1,5 meter). Samen met een verhuisfirma aan de slag gaan, wordt zeer sterk afgeraden.
Ontvang tot 6 gratis offerte van beschikbare verhuisfirma’s
Mag je verhuizen tijdens Corona?

Verhuizen in tijden van corona kan doorgaan: ontdek de 2 opties om toch te verhuizen tijdens de corona maatregelen

Wie tijdens de coronacrisis wil verhuizen heeft 2 opties:

1

Kies een beperkt aantal helpers

Moet je op dit moment toch verhuizen? Dan kan je nu beroep doen op zijn of haar vrienden en familie. Enkel natuurlijk moet je de coronamaatregelen die gelden voor het zien van het beperkte aantal personen binnen en buiten de bubbel respecteren.

In vele gevallen wordt dit dus een zeer moeilijke en zware klus!

2

Een verhuisfirma inschakelen

Een professionele verhuisfirma inschakelen blijft een zeer goede keuze zowel ook tijdens en na de coronacrissis. Vandaag werken de meeste verhuizers opnieuw terug! Gelukkig hebben we bij de verhuiskampioen een offerteformulier waarmee u aanvraag gedeeld wordt met alle beschikbare verhuisfirma’s in België die nog actief zijn.

Ontvang tot 6 gratis offerte van beschikbare verhuisfirma’s

Kan jouw verhuis uitgesteld worden of is deze later? Lees onze tips!

Is jouw verhuis niet zo dringend en kan je deze uitstellen tot na de coronacrisis? Pas dan op voor lange wachtlijsten bij de verhuisfirma’s.

De kans is groot dat jij niet de enige bent die na de coronacrisis wil verhuizen. Je doet er dus goed aan om tijdig een verhuisfirma te contacteren.

Dankzij onze netwerk van verhuisfirma’s in heel België kunt u tot 6 verhuisoffertes aanvragen via één offerteformulier!

ervaren verhuizers tijdens coronacrisis
Verhuisdozen Verhuispakket-30 stuks

Mag je verhuizen? Zowel dringende als niet dringende verhuizingen

Het wordt aangeraden om niet-noodzakelijke verhuizingen uit te stellen. Een dringende verhuizing binnen het land, uit het land en naar het land is toegelaten, mits inachtneming van de social distancing maatregelen. Vergeet geen rekening te houden bij buitenlandse verhuizen met de reisadviezen voor het land van bestemming.

Verhuisdiensten in de kijker

Verhuis van A tot Z

Bent u op zoek naar een team van professionals om de volledige verhuizing van uw huis of kantoor te garanderen? Met De Verhuiskampioen vindt u dé verhuizer voor uw project!

Verhuismateriaal Huren

Een vrachtwagens en/of bestelwagens huren voor uw verhuizing? De aangesloten verhuisbedrijven kunnen ook altijd een verhuis- of ladderlift voorzien, indien nodig met een chauffeur!

Huis leegmaken

Voor het leegmaken en schoonmaken van uw huis, heeft Verhuiskampioen een bevoorrechte samenwerking opgebouwd die zorgt voor een snelle service en een perfect geleegd en schoongemaakt huis met inboedel opruimen.

Laderlift huren

Gespecialiseerde partners hebben verhuisladderliften van de eerste verdieping tot de 22ste verdieping met een capaciteit van 300Kg ter beschikking.

Verpakkingsservice

Voorbereiden op een verhuizing is een kunst. Om uw eigendommen zonder zorgen te verplaatsen, kiest u bij de offerteaanvraag voor een verpakkingsservice, voor een veilige verhuizing!

Demonteren en monteren

Om uw leven gemakkelijker te maken en zwaardere items te verplaatsen, zoals kledingkasten, dressoirs, piano's, enz., bieden heel wat verhuisfirma's een demontage- en hermontageservice.

4 REDENEN WAAROM MENSEN DE VERHUISKAMPIOEN GEBRUIKEN

Perfecte Match

Kom alleen in contact met verhuisfirma’s die geschikt zijn voor uw verhuisplannen. Zo voorkomt u verrassingen.

Bespaar Tijd En Geld

Stop met uren online zoeken. Ontvang gepersonaliseerde offertes aan op basis van uw behoeften.

Groot Netwerk

De Verhuiskampioen heeft een groot netwerk. Dankzij onze samenwerking met het grootste verhuisplatform in België.

Beschikbaar 7/7 Dagen

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week een offerte aanvragen voor uw specifieke verhuisopdracht via deze website.

De voordelen van ons verhuisplatform

3
eenvoudige stappen tot een offerte
100%
gratis & vrijblijvend
230
aangesloten verhuisbedrijven

EN OOK ...

 • Verhuizen zonder zorgen
 • Offertes vergelijken en besparen
 • 100% gratis, geen verplichtingen
 • Minder tijdsverlies bij het zoeken
 • Heel wat gratis verhuistips
 • Groot netwerk van verhuisfirma's
 • Kies gewoon de goedkoopste